tisdag 2 oktober 2012

Använda Drennan Super Specialist till karp nu? Näh...

Jodå, det går alldeles utmärkt att använda denna gamla specimenkrok till karpfisket. Det går som den är, men det blir bättre, om du experimenterar lite med denna starka och kemvässade krok, som en gång var och fortfarande är, väldigt populär bland både karp - och specimenhunters. Let´s have a look!
Du får 25 stycken Drennan Super Specialist för cirkus 3 £ i England, med andra ord en billig krok och för karpfisket, har vi här valt size 2, som är lagom och har den rätta styrkan (de är lite små i storlekarna)

Billiga krok passar nog alla plånböcker och framför allt dagens ungdomar och de som studerar, de har det inte så fett ställt.
Vill du fiska med KD - style knytning av kroken, så räcker det med att, du böjer kroken under öglan med en tång och ser till att kroken får en rak spets.
Drennan Super Specialist kroken är Off - set, det vill säga att krokböjen går åt ena sidan och det ska vi ta bort med en tång, så allt blir rakt, det prickar karpen snabbare..

Håll om hela krokböjen med tången och pressa delen med krokspetsen, så att kroken blir helt rak. Det går bra med tummen och tången.
Nästa steg för att kurva kroken, är att du ska böja krokskaftet lite först och igen, är det en tång, som gäller och nu får du ta i lite med nyporna.
När det är klart, så är det dags för att böja krokskaftet under öglan och det är lika tufft, men det går och sen ska du kolla krokens form.
Till vänster ser du att krokskaftet är vriden i sidled (Off - set) och till höger, en krok med rak spets och böjen för KD - knytningen.
Testa dessa olika krokformar med dina Drennan Super Specialist och med dessa former blir denna starka krok ännu starkare och det får betydligt större och snabba krokningsförmåga, samt en snabbare vändning.

Vik öglan lite för KD - style knytning, i mitten en Kurv Shank och till höger lite av en Richie McDonald hook, som Partridge lanserade för si så där en 20 eller mer år sedan.
Idéen med detta är inte min, utan den kommer helt och hållet, från gode vännen Jens Hermansson, som genom flera års tid, har experimenterat med Drennan Super Specialist kroken.

Han har även fått fram en rigg, som är en av de största hookers, du kan uppbringa bland karpriggar. Du ser den här på bilden med en Korda Kurv Shank, men vi tar allt om detta med en Drennan Super Specialistkrok i morgon.
Upphovsmannen Jens Hermansson med ett fint bevis på hur JH - riggen fungerar och karpen föll för en snowman, som fiskades ståendes över en Drennan Super Specialist Curved hook och denne rigg krokar allt mitt i underkäken, även små närgående Mört och fjällkarpar på 12 - 13 kilo!

1 kommentar:

  1. Allt är super specialisten en bra krok, som faktiskt funkar bra även direkt från paketen. Har bara kört super specialisten som krok de senaste två åren och inte märkt någon skillnad i fångstresultatet, detta utan att böja och bända i dem. Till vanliga boiliefisket har jag främst kört fyror och sexor. Har till och med kört stl 8 vid stalkingfiske med bra resultat. Senast i helgen tog jag karp på 12,7 och 9,5 på specialisten så gör som Luis rekommenderar och testa superspecialisten ;)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.