måndag 8 oktober 2012

På stranden med Slynan!

Det hade varit en satans palaver under veckan i Trekånten, var Slynan bor i sin håla, den vackra Anna, hans godmodiga fru ville inte att han skulle vara ute på dagarna, utan han kunde fiska under natten!

Bestämt kvinna, den vackra Anna och jag var på väg att ringa henne och förklara att vi skulle sitta på en öde badplats, var det inte fanns något som Slynan Bengt skulle kunna ta sönder och jag skulle kunna kedja fast honom, OM han blev för vild.

Det löste sig, hon gav med sig, hon är för god och på lördagskvällen ringde jag Slynan, som var glad som en speleman, för att få komma ut lite med mig, vi avtalade att vi skulle ses i sanden på söndags morgonen.

Det första jag såg på parkeringen, när jag kom var hans WV Pissoare in Gold, denna folkabus, som är mer rost än Gold, men fina fälgar och däck och snart var min kärra laddad.
150 meter meter längre fram på stigen hördes hans vackra tonfall och han var i högform vill jag lova! Snart stod det 4 spö på Matrixen, som är tillåtet efter 1 oktober och sen kom Slynan till mig och kaffet kom fram.

Det dröjde inte länge innan Nash Recievern, lät lite konstigt och Bengt benade iväg över sanddynorna, en svusch i luften efterföljd av Oh va gott och jag såg spöet vika sig lite i morgonsolen, första karpen var på gång för dagen.
Karpen är här landat och klar och man ser tydligt Slynans uppstutsiga min och det var bara att plocka fram kameran och föreviga honom.
Vi hade spridit Mistrals Vanilla Spice och White Chocolate på våra platser med Cobraröret och denna spridning, fick karparna att röra på sig och det skulle bli mer under dagen.
Alla fiskar under dagen fightades verkligen bra och vi hade väldigt roligt, här är Bengts första på väg mot den väntande håven och sekunden efter gav jag honom en örfil och talade om, att det är jag som ska ta första fisken och svaret blev - Ta dig i Mumindalen...
- Är det en karp i håven frågade jag Bengt och vi letade länge, men till slut hittade vi denna fjällis i ena hörnet av hans håv och minsann, Bengt hade lyckat att pricka rätt med håven.
Lång och lite gänglig var den, men med åren kommer den att växa till sig och bli en fin firre, som vi kan ha roligt med många gånger.

Den gick tillbaka direkt och vi fyllde på med 15 - 20 boilies på platsen, var karpen tog hans boilies och nu måste det vara min tur sade jag och vi satte oss vid mina spö och väntade.

Runnet kom som jag hade sagt på vänstra spö, var riggen låg i kanten av lite halvdöda näckrosor, tyvärr hade min lina fastnat i något i bottnen och karpen släppte, men hela tacklet fick jag tillbaka.
Shit happens och det är bara att reparera det igen och det gjorde jag med denna spegel, som jag inte har fångat i gölen förut och Bengt kände ej igen den heller och vi vägde den till 6,280 kilo och man var nöjd.

Vanilla Spice hade visat sin effektivitet två gånger, vilket jag aldrig var tveksam till och ut med en ny rigg, färska boilies och en lätt spridning igen med Cobran, lite kaffe och skitsnack och väntan kunde börja igen.
Det tog 45 minuter, så var det drag i ena larmet igen och efter en tung och seg kamp, så landades denna vackra skapelse, som redan har börjat dra på kappan med de fina vinterfärgerna.

Den var troligen framme på riggen, som låg i närheten, jag hade ett par tveksamma lyft, men denna shaker klarade inte av min vinter - rigg med Korda Kurv Shank, tunn Power Pro och den satt som gjuten, en bra bit inne i munnen och jag var tvungen att ha en Peang för att överhuvudtaget få tag i kroken!
Bengt hade även han lite pip, som inte utvecklade sig till ett run och han kastade om detta spö och någon timme senare, var det dags på just detta spö som hade lite godsaker i vit färg som bete.

Fighten var igen seg och lång, ungefär som att gå med en hund i en lina och vi kände båda att detta nog var en bättre fisk viktmässigt och så var det.
Sakta men säkert kom den närmre, men ville hela tiden ut igen och det var bara att ta det lugnt och låta den trötta ut sig.

Bengt som går på gympa, är inte så stel längre och till och med motoriken har blivit bättre på bara några år, förut drillade han som en sinnesjuk, som var steloperad i båda armarna, men nu går det fint.
Här är den inte långt borta och det skulle visa sig bli dagens största fisk och samtidigt Slynans sista karp för detta året.

Han ska börja jaga gröna saker med Jerkbaits mm i Kalmar sund och tävla i detta, må Gud vara med honom!
Det ska bli vit i vinter skrev jag för ett tag sedan och vi är verkligen på gång med detta, mera boilies är beställt och jag ser fram emot resten av 2012, som kommer att gå i den vita färgen.
Karpen visade sig vara Bulan och vikten drogs ner till 7,320 kilo och den blev en fin avslutning på dagen. Lite senare kom regnet, vinden ökade och Bengt drog sig hemåt och jag rev mina prylar, jag också.

Innan jag stack, lade jag ut ett större gäng White Balls på min plats och jag lekte lite med tanken om vad som skulle hända, om jag fiskade 100 timmar här den kommande helgen.

Vi får se hur det blir, jag har en mäskat plats i en annan sjö, så jag kan välja och vraka lite, men 400 spötimmar med vita boilies, det kan bara bli succé eller? Vi får se hur det blir och vart jag hamnar på torsdag eftermiddag.

Tack för en trevlig dag Bengt, vi får väl se detta pass som årets höstträff, för med det låga vattenståndet blir den nog inte av i år?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.