onsdag 28 november 2012

Just a reminder!

Det ser verkligen tjurigt ut på fiskefronten, om man nu ska tro vad man förutspår på Klart.se, det ska bli kallt, så pass kallt, att många vatten i The South of Svedala, kommer att frysa igen helt och många som har planerat fiske, kanske får stanna hemma?

Jag hoppas verkligen att man har fel i sina väderutsikter, men tyvärr, så har de oftast rätt och jag kanske inte ens, kan fiska någon av helgens dagar? Ska jag inte få nummer 153 i år?

Detta fick mig på tankarna om, en liten påminnelse till alla er, som redan sen länge lade grejerna på hyllan. Slängde ni bara in skiten i källaren, står dina spö skitiga i sin Holdall och allt damm och smuts ligger fortfarande i din ryggsäck och Carryall?
Vi börjar med dina dyra spö, som du har använd hela året, det är fulla av smuts och fiskslem. In med dem i duschen och spola av dem med lite ljummet vatten, det är de värda, efter allt du fick uppleva under året.
Ringarna och på alla ställen, var man inte kommer åt riktigt, är en tandborste guld värd, lite vanlig handtvål och ljummet vatten, gör underverk på dina spö.
Värst är det runt och i rullfästet, här samlas det mesta du kan tänka dig och även på det bakre handtagen på spöet eller för den del, hela kork/Duplondelen, om du har helkork eller full Duplonhandles.

Ljummet vatten, lite tvål och en nagelborst tar bort det mesta och tandborsten kommer in i alla små vrå och hålligheter mm.

Upprepa om det inte blir rent i första omgången, spola rent med vatten och låt spöna torka i rumstemperatur och torka sen efter med en ren trasa, så blir de fina.
Spola av och rengör dina rullar med varmt vatten, som löser upp olja och fettresterna, ska bort allt vatten och låt rullarna torka i rumstemperatur och serva dem med lite fett ... vid spolen, som visat här ...
... en ring med fett runt spolaxlen, gör underverk på gången och din broms blir mer jämn ...
... och lite fett var, vevaxeln går genom rullen ger en bra och stabil gång utan gnissel, lägg bara en ring här med fett, det räcker hela året.
Lite olja här vid vevknoppen driver ut smuts och ger en bra och gnisselfri gång, veva ett tag, med en bit trasa och se hur mycket smuts, som kommer ut i trasan.
När rullen är servat med olja och fett, så är det lämpligt att byta ut din gamla slitna lina, som solens UV - strålar har påverkat varje timme under ditt fiske.

Passa på att ta bort gammal lina och lägg på en ny lina, samtidigt som din lina läggs på rullen, så kommer att olja och fett att dra sig in på rätt ställe och din rulle, är fit for fight till vårens fiske.
Bland elektroniken är det viktigt, att du tar ur batterierna i dina larm och Reciever, så dessa inte börja läcka och förstör dessa dyrgripar.

Pannlampor, ficklampor, ja, allt som drivs med batteri och inte används, ska bevaras utan batterier, så enkelt är det och då fungerar allt, som det ska till våren.
Sängar och stolar behöver en översikt, borstar dem rena från smuts med en grov borste och rengör framför allt dem ställbara benen, här samlas dy, sand, grus och en massa smuts och en del sängar kan rosta!

Kolla att skruvarna, som håller dina Mudfeets på plats, är stramade och inte lösa, ge gärna alla rörliga delar lite olja och även fjädern eller vad som är låsmekanismen för benen.
Sen har du resten av din utrustning, rensa ut allt sand mm och kolla att allt är helt och skulle du ha hål eller en spräckt söm, så få det fixat under vintern.

Man hittar allt från torra löv till döda insekter bland sina grejer. Hur ser din dippbag ut, den dofter nog fint efter alla burkar, var locken inte var stängda rätt eller gick sönder, rengör den!

Kolla i din betesbag, det finns säkerligen boilies som redan har torkat ihop eller en liten skvätt av det och det, mala ner dessa till boiliecrumb och ha det i dina bags eller sticks till våren.

Tvätta din avkrokningsmatta, kör dina sacks i tvättmaskinen, när kärringen inte är hemma, 40 grader räcker gott!

Hur ser dina bivvypegs ut, jag vet! De är runda efter allt hammrande ibland stenar och grus, slipa upp dem på en verkstad, så fungerar de igen.
Gå genom allt och komplettera vad som fattas och gör det under vintern eller tiden, var isen verken bär eller brister. Jag vill inte göra detta än, jag vill fiska karp ett tag till, men det ser onekligen ut, som vintern kommer till södra Sverige och det börjar redan på fredag.

Glöm inte att titta över din Barrow, den behöver lite olja och kanske luft i däcket, kolla dina kläder och lappa hålet i röva, om det finns ett, som du ser så finns det mycket att göra och det är en härlig känsla att, när den dagen kommer med nya premiären, så finns allt och allt är genomgången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.