onsdag 21 november 2012

Solar Tackles Weed Effects.

Det var ingen dålig dimma, som låg över gölen, när jag idag, efter jobbet mäskade lite i viken. Vart mina vita boilies hamnade, kan man nog spekulera i länge, men de spreds fint i den friska sydvästvinden, som kom bakifrån och det gav bra längd med kaströret.

En dag till på kneget och sen är man där igen och förhoppningsvis, är de sugna på att tampas lite med mig under helgen, om inte, så får vi se till att pressa fram dem till krokarna!

Nu ska vi inte tjafsa mera om fisket, det kommer, utan vi ska titta lite på Solar Tackle Weed Effects och jag kan direkt säga, att jag är inte det minsta imponerad av detta, jag är besviken och jag ska tillstå att jag kommer inte att använda dessa, som de är, alltså direkt ur paketet, No way!

Jag har ögon för detaljer, både på gott och ont, detta är inte bra! Jag blev inte någon recensions stjärna över en natt, jag har genom alla år, sett en massa som är bra, riktigt bra och jag har sett skit och vet vad som krävs, för att en rigg ska vara säker och vad som är ansvarsfult, att använda i vårt fiske.
Allt är inte negativt, man har Stronghold Longshanks i size 6, en supervass krok, lagom stark, men den har en väldigt ömtålig spets.

Hairlängden är redan förutbestämt och det gillar jag inte och knuten till rig ringen är dåligt gjord. Rig ringen har vassa kanter och är alltså inte rund och det kommer att skada den bruna sleeven under drillningen och braiden kan tryckas/skäras av under press mot kroköglan - Jag gillar det inte!
Man kan justera längden på det lilla D:et som bildas, när man lägger braiden dubbelt, som man har gjort här och man härmar Multi - riggens funktion, men man måste ha rundade kanter på dessa rig ringar och inte kantade med vassa kanter!
Weed Effect, the best cammou in the world!  Mycket möjligt, men varför är ca 8 cm av riggen naken och det lyser om braiden, just på ett av de mest känsliga stället, det närmast kroken?
Här ses braidens färg och det bruna luddet är tråcklat på braiden och sen fastsatt med dåliga, konstiga knutar, som är täckta med en bit shrinktube.
Lekande i storlek 8 som sig bör, då passar de i dem flesta av marknaden leadclips, men igen, ser knuten under shrinktube inte bra ut och jag litar aldrig på detta.

Det ser hafsigt ut och det syns att dessa riggar görs väldigt snabbt och det blir därefter. Time is money!
Svårt att se den vassa kanten i rig ringen, men vad händer här, under stort press från en fisk? Shrinktuben glider upp och braiden skärs eller pressas sönder när ringen pressas mot kroköglan och hur länge tror ni det håller?

På en Multi - rigg har man oftast två rigg ringer, var den närmast kroköglan, skyddar riggmatrialet mot tryckskada eller liknande, och man använder aldrig rigg ringer med kanter.
Jag har inte det exakta priset på dessa Weed Effects, men de är inte billiga och leadcoren kommer med endast två öglor, en mindre för din huvudlina och den andra för leadclips och tailrubber.

Man får köpa dessa dyra leadcores och sen själv plocka ihop det hela, ingen av skarvarna är limmade och 2 av mina 8 stycken gled faktiskt upp, när jag knöt fast min huvudlina (0,30 mm) och stramade knuten!
Jag har fixat till dem och limmat alla skarvar och jag ska prova dessa leadcores, men riggarna, de blir mina egna, inte Solars, som är för dåligt gjorda - det finns liksom ingen noggrannhet i detta!

Utan det rör sig om hastverk för att tjäna pengar, men det är karpen, som till syvende och sist blir lidande, när det går åt pipan, med en skarv, som glider upp och fisken dra vidare med bly och leadcoren.
Nej jag gillar det inte och vågar inte fiska med riggarna, de håller inte för dessa vackra skapelser, som verkar vara uppväxta på raketbränsle och ryssfemmor.

Nej Mr Lockey! Du kan bättre och det vet du, därav den ringa försäljningen av dessa produkter. Nu vet ni mina synpunkter om detta och ni som har dessa saker, bör gå genom det hela och framför allt, se till att limma skarvarna på leadcoren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.