torsdag 27 juni 2013

JRC Extreme 3 - leg Bedchair och Extreme Recliner Chair.

Nu är båda äntligen hemma och jag har haft en liten fotosession i Das Garden! Jag valde Bedchairen i 3 - leg versionen, då jag snabbt insåg, att det var svårt att få in saker, man inte använder under fotdelen och där har jag alltid mina beten och min box mm.
Så vi börjar med JRC Extreme Chair, som är underbar att sitta och halvligga i, faktiskt något av det bästa jag har provat. En del informationen fick ni redan i går, men nu går vi in lite mera på detaljerna kring denna stol.
Den har samma detaljer som Bedchairen och jag har inte tagit flera bilder än jag behöver och först ut är att det finns en ficka på varje sida om stolen, för din plånbok, mobil, nycklar mm och på utsidan finns tre mindre meshpockets och det är samma visa på Bedchairen.
Denna ficka kan stoppas in i en egen ficka, som stängs med en dragkedja och jag insåg snabbt, vart min reciever ska ligga under nätterna i vinter.

Fickan finns nära huvuddelen och recievern hörs mycket bra från fickan och den andra fickan kan jag ha till mina privata saker.
Alla ben på dessa två saker är låsta med denna knopp i utfällt läge och ihopslagna, Chub hade detta för många år sedan och jag gillar detta med låsning av benen, man slipper ben som fäller ut under transport mm.
Tiden med att skruvar och pressa in, o s v, är definitivt över för min del och JRC har konstruerad en riktig bra låsning av ryggstöden med detta spänne, som vi tittar närmre på ...
... här är det öppet och nu justerar du som du önskar du ska sitta eller ligga ...
... och i rätt läge och när dem små gaddarna stämmer överens, så är det bara att trycka in det lilla handtaget och det hela sitter tight ihop och rör sig aldrig, mycket bra tänkt av JRC!
Ryggstödet på stolen kan justeras, genom att lossna eller strama det kraftiga gummibandet på ryggstödet baksida och det är bra, man sitter individuellt och alla stolar passar inte alla personer ...
... samma sak finns under sittdelen och jag föredrar en hårdare sits, som inte svankar och stolen var lagom spänd för mitt tycke och vikt, något som kanske ändras under framtiden?
4 justerbara ben på stolen och 6 på sängen och stora Mudfeets, som inte sjunker ner i första taget ...
... dessa kan fällas, så dem blir platta, som visat här och så ska dem vara under transporten ...
 .. alla benen har en kulled, som gör att alla Mudfeets följer markens kontur och det är riktigt bra och alla Mudfeets är fastskruvade och inte fastklämda i denna kulled, som på en del andra märken.
Kung Luis sitter som en kung i denna extremt fina stol, som är tillverkad i 600 Denier Nylon och hela sitsen och ryggen är av Peachskin.

Bra höjd på ryggstödet gör att du kan vila nacken och du skyddas mot vindens köldfaktor under fisket. Jag gillar denna stol skarpt och framför allt priset på en tusenlapp!
Nu går vi till JRC Extreme Bedchair 3 - leg version, som även finns i 4 - leg version. Igen två fickor på sidorna, precis som stolen.

Huvuddelen har en låg fast kudde och resten av sängen har en madrass av Peachskin/foam, som följer dig kropp, när du ligger på sängen.
Här ser du fickan och dennes placering, stoppar du in fickan och lägger in din Reciever, så ligger den skyddat och du vet vart du har den och du hör den, då den ligger nära ditt ansikte.
Peachskin/foam madrassen är avtagbar och den sätts fast med 4 kraftiga kardborreband och den går inte att flytta så enkelt (jag lyfte hela sängen, när jag provade)
En stor och härlig säng med vikten 11,5 kilo, gott om plats med sina 217 cm i längd och 100 cm i bredd, jag mätte och den var inte 92 cm, som det står på JRC´s sajt, men det gör mig inget, jag vill ligga som en kung och jag gör det!
På sängens undersidan finns det hela 5 ställen, var du kan justera spänsten på sängen och det är riktigt bra, så det kan bli precis som man önskar och det kan man inte säga om alla sängar på marknaden.
Jag ska främst ha denna Bedchair till senhösten - och vinterns fiske och jag hade räknat ut hur det skulle bli med min Wychwood Epic säck och det stämde perfekt tillsammans.

Sovsäcken träs över huvuddelen först och sen nedre delen och sen läggs bandet under sängen och sovsäcken hålls på plats.

Men Peachskin mot Peachskin glider inte, utan strävheten, gör att jag inte behöver bandet under sängen, men det finns.
Kallare? Då tar man bara fram Peachskins täcket från fotdelen och dra det över sig och räcker det inte, så har jag även ett Fleecelined Bedchaircover och då är vi uppe i en 7 - season bag och så jävligt ska det väl inte bli den kommande istiden eller?
Det blir inte bättre än så här för 1899 kronor, visst bagen gick nästan på samma summa med frakten, men vädret och en dålig rygg ska inte stoppa mig, det är bara isen, som kan det i framtiden.
Båda dessa saker är stora, men de tar inte så mycket plats som jag trodde, här är allt samlat och det är lite bredare, men höjden är mindre än mitt gamla kit från Nologic och nu får man rum med en extra påse boilies eller två, eller min JRC Extreme Carp Cradle, ett köp, som någon fick ont i springan av!
Det kommer med en väldigt bra beskrivning, om hur du använder dessa saker och hur du ska vårda dem, lite bra tips och råd, samt vad man bör tänka på.

Blev du sugen på något av detta eller rent av båda sakerna, så kontaktar du Jaktia i Kosta på telefon 0478 - 486 20 och gör din beställning eller åk ditt och tar en titt i den fina butiken. Priset är 999 kronor för stolen och 1899 kronor för sängen, det är skitfina grejer, jag lovar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.