fredag 11 oktober 2013

Delkim Smart Clips.

Jag köpte mig två paket med dessa clips som dels ska styra linan, hålla den under blåsiga förhållanden, effektivisera mina indikatorer och faktiskt även förhindra trassel under fiske med så kallade Slack lines och lätta indikatorer, men klarar dem allt det här?
Tre Delkim Smart Clips per förpackning och det till priset av 169 kronor.
Bra beskrivning på engelska om hur man använder dem och lite kring fördelarna, men jag går lite närmre än så.
Bra instruktion om hur man monterar dem på spöna och dem sitter bra och det är inte lätt att sedan ta loss dem, så se till att du sätter dem på rätt ställe på spöna.
Här en översikt på hur det kan se ut med olika Delkim produkter, lite försäljningsknep kanske?
Här är fem olika sätt att använda Delkims Smart Clips, som line clips och jag har testad dessa och det fungerar bra på alla fem sätt, linan släpper fint.
Den medföljande O - ringen ska sitta här och i skåran sitter det två små typer av kullager, varav den ena är fjäderbelastad och dem håller din lina, oavsett fabrikat eller tjocklek.
Clipsen passar på alla spöklingor, här sitter det på en tjockare underdel av ett 13 fots spö ...
... och här på en tunn underdel från ett spinnspö, mest bara för att kolla och visa er, att det fungera.
Så ska clipset sitta på klingan och här ser man vart linan glider på dem två små kullagren.
Grunden till att jag köpte dessa clips är att jag under många år använde Fox Ball clips, som här sitter fasttejpat på klingan.

Dessa clips var bra, men dem hade en tendens att trassla sig i kastet, eller så försvann hela clipset i kastet och det var liksom inte meningen, men antingen fick man tejpa fast dem eller ta bort dem, kast ut och montera dem igen.
Vid fiske med slack lines som visat här, så finns det en stor risk att det kan bli trassel och stora problem, vid ett snabbt take och framför allt, om linan inte ligger fint längs med corden till den lätta Hangers.
Linan måste ligger rätt som här och det gäller både vid fiske med glidande tackel, du kan fortfarande få ett supersnabbt take från en nervös fisk.
Här är det än värre om man ha en singel bankstick, ett snabbt take kan orsaka att en  Hangers snurrar sig runt banksticks, huvudlinan eller i larmet.

Tro mig det har hänt! Så se alltid till att corden inte är snurrad åt något håll, innan du sätter linan i indikatorns clips.
Med Delkims Smart Clips kan du eliminerar dessa trassel genom att du har linan till din lätta indikator, i detta fallet en 2 grams Gardner Nano Bug, rakt ner och på behörigt avstånd från din banksticks.

Vid fiske med ett glidande tackel dras denna lätta indikator upp mot klingan mot din rulle och aldrig mot din banksticks.
Samma sak sker vid ett snabbt take och jag hoppas denna bild och nästa illustrerar detta på ett bra sätt, jag testade det mesta med olika nappsituationer, när jag tog dessa bilder och det blev aldrig några trassel.
Jag provade stenhårda hugg, försiktiga drag och hade t o m grabben till att hålla min Leadcore i handen och sen rusade han iväg, det fungerade riktigt bra och vid ett super snabbt take, går hangern snabbt upp till klingan och ramlar av eller sitter kvar som här och spolen går.

Linan släpper från dem två kullagren lätt, men dem håller ändå en ganska tung hangers uppe och jag tror att man kan justera trögheten på clipsen, men så långt har jag inte kommit än och får återkomma.
Delkims Smart Clips skadar inte dina spöklingor, snarare tvärtom, då O - ringen håller spödelarna lite isär under transport och dem kan inte skarvar sig mot varann.

Jag ska nu på morgonen prova dem, mest intressant är det när man ska kasta, jag ska prova dem med spön som har 50 mm buttrings, var det blir en del "Lineslaps" mellan spolen och den stora ringen i kasten, jag hoppas det ska fungera bra.

Jag ser även en annan fördel vid försiktiga napp, nämligen att ha två av dessa Smart Clips på ett spö, typ 15 - 20 cm mellan dessa clips och där emellan ska en lätt hangers hänga.

Det kommer att visa väldig lätt alla rörelser på dina beten, fisk mot linor, pill och plock och det blir väldigt känsligt med dem små kullagren, jämfört med med avståndet mellan larmet och spöringen eller annat.

Men jag återkommer med mera senare, klockan är 05.00, bilen står packat och nu ska det upp en eller ett par karpar och kanske blir det med dessa clips hjälp. Trevlig helg på er och skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.