onsdag 19 maj 2021

Fakeboilies!

Att marknaden är minst sagt översvämmat av olika fakebaits, det har nog alla som metar märkt. Vad som oftast används inom karpfisket, är nog dem så kallade plastmajs och det funkar bra. Urvalet av dessa falska beten av plast eller gummi är stort och man kan i princip hitta det mesta typ, mjukt bröd, hundmat, maggots, maggotclusters, casters, maize, corn, maskar, olika nötter och även boilies och just dessa tänkte jag nämna lite.

Dessa boilies har varit på marknaden ett bra tag, men jag har en känsla att dem inte har fått fäste bland oss karpfiskare och det är lite synd. Dem är effektiva, lätta att hantera och dem ger fisk, samt en del annat som jag kommer till.

Fakebaits har sin plats i karpfisket.
Att dessa gummikulor inte riktigt har fått fäste som exempelvis majskornen har fått, det förstår jag. Man vill ha en riktig boilie som dofter och sen ett fakemajs som med sin färg visar karpen att här är jag, kom och ta mig. 

Jag var inne på exakt samma spår, men sen provar man, man får fisk och sen fortsätter man att använda dem och på den vägen är det och man skaffar sig ett förtroende för dessa boilies.

15 mm floating rubber boilies.
Alla fakeboilies som visas tar emot flavours och oljor på ett bra sätt, det är bara att låta dem ligga i din valda doft så länge du önskar, dem löser inte upp sig.

Vill man ha lite snabbare doft in i dessa beten, så kan man med en spetsig boilieneedle sticka lite ytliga hål i boilien och låta den ligga i doften under natten och du har ett väldoftande betet klart.

Flyter i evigheter och tar emot doft.
Dem flyter som kork, har ett segt material, som gör att man enkelt kan skruva fast dem på en Baitscrew och dem lossna aldrig. Dessa boilies kommer från tyska D.A.M och kan beställas genom Angelsport.
Brun med fiskdoft på en Withy pool-rig.
Dem finns i 10, 12, 14, 15 och 18 mm och i dem visade färgerna. Finns i 10-pack av samma färg och storlek eller i blandade storlekar och färger, typ ett mixad packet, som är lite dyrare, har för mig att priset låg på 3,99 Euro?
Halvera dem och du kan balansera din Snowman perfekt.
Halv eller hel fakeboilie, du kan balansera det mesta med dessa boilies och vända dem hur som helst på ditt hair, typ flytande halva först och sen en hel sjunkande, inget karparna är vana vid, så testa detta!
Här 10 mm, perfekta när fisken är trög eller kalla vatten.
Trögt eller kalla vatten, perfekta eller som en floaters, antingen som frilina eller bakom din Boltmachine, väl en färg som fisken finner intressant och som du samtidigt ser bra på större avstånd.
Halva 10 mm, ger dig  stora användningsområden.
Dela dem och limma ihop olika färger, det funkar både för bottenfiske, ytfisket och även som bete för zigfisket, allt behöver inte vara en svart foambit. Man kan faktiskt anpassa dessa boilies efter egen smak med en bra sax.
Solars Night Glow Boiliues i 8 mm.
Jag gillar dem så kallade Nightglows, fakebaits man aktiverar med en ficklampa, färgerna är neonblåa och neongröna för det mesta, men det kommer nog snart andra färger på marknaden, om det inte redan finns.
Shine a light!
Man vill gärna sälja speciella lampor till dessa beten, typ UV-lampor. Jag har dock märkt att det behövs inga speciella lampor, utan det går lika bra med en bra ficklampa.

Det kan vara så att man måste använda en UV-lampa för att uppnå 8 timmars sken från betet? Jag vet inte! Men jag vet att jag behöver inte 8 timmars sken, finns det karp på platsen, så tas dessa små lysande bollar väldigt snabbt, så en vanlig bra ficklampa räcker för mig.

Detta skapar nyfikenhet!
Detta sken skapar nyfikenhet hos fisken och ska dem undersöka detta, så sker detta med munnen. Har du då en effektiv rigg med en super vass krok, så är framgången inte långt borta eller hur?
Vilken lampa som helst fungerar till Solars Night Glow beten.
Jag gillar att testa saker, inte bara som dem är eller vad som står på förpackningen. Jag måste spåna lite och leka lite och kanske rent av förbättra det hela lite och genom dessa tilltag, så får du här ett bra tips.
Effektivt och svårhanterligt för karpen.
En D-rigg, (Chod) eller en stiff-hinged stiff-rigg är vad du bör använda, jag delar en pop-up boilie eller en fakeboilie på mitten och skruvar fast denna med den platta sidan mot kroken och på resten av Baitscrewen fäster jag en av Solars nightglow 8 mm boiliesoch belyser denna.

Egentligen inget nytt här, men när karpen suger i sig detta, så blir vacummet betydligt större på grund av den platta sidan, som vänder neråt än om den runda delen hade varit neråt och du får ett bättre krokfäste, då detta bete bokstavligen flyger långt in i karpens mun. Testa gärna!

Det var allt för denna gång, fisket har kommit igång, mina första karpar har sett håven. Inte den rätta farten på fisket än, men det har lossnat och det kan bara bli bättre framöver. Skitfiske önskas till er alla!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.