måndag 24 maj 2021

Pingstträff!

Jo, det har varit Pingstträff och det var sannerligen inte i Pingstkyrkan, utan i Linnéasjön, vilket var ett trevligt projekt igångsatt av Martin Furbring. Man hade flera lag som skulle ha deltagit, men Coronan hade drabbat någon eller flera och andra var tvungen att jobba. Jag hoppas att alla blir friska!

Man blev 3 stycken 2- manna lag och 1 lag med 3 deltagare, alla lade 250 kronor i potten och laget med mest fisk tog rubbet, enkelt och rättvis lottning och absolut dem bästa platserna lottades ut. Man började fredag kväll vid 17.00 och körde en stund in på söndagen, med förhoppningen om att alla skulle få fisk och en trevlig stund vid sjön.

Bad Boy Furbring!
Martin hann inte ens få fram håven, innan han fick kvällens första run, tyvärr klev karpen av, men dem var på gång! Jag tittade ner till grabbarna och tog lite bilder och hade en fin stund vid sjön och deltagarna.
The one and only Marcus Gullaksen!
Ja, han ser lite dyster ut, den gode Marcus. Han var nog lite orolig om han skulle få fisk på sina nya spö från Sonik? Det där kan jävlas lite, men med tanke på hur han fiskade och mäskade, så var jag inte så värst orolig.
Jerry höll ställningarna ute på Kosovo Outlook.
Jerry och Mikael satt ute på ön, en väldig bra och säker plats för fångst av karp, det är trångt, väldigt trångt med 6 spön ute. Dem klarade det nog galant och jag var övertygad, som alla andra att dem skulle snart ta en ledning.
Hemmet, här körde man med Monkey Climbers, kul att se!
3 mannalaget vid Hemmet delade lite på platsen och två fiskade vid rätta platsen. Det var pod och Monkeys och det var kul att se Gardners Monkeys climbers i farten efter alla år ... Jag hade vita på den tiden dem var "The Indicator"
Vänster om Hemmet.
En kille hade denna del av sjön och oftast så går karparna inne under busken/trädet, så man ska inte röra sig så värst mycket på denna plats.
Udden.
Den berömda Udden intogs av Ernad och Pedrac och jag hjälpte dem lite med placering av riggarna och vi pratade om Meleg Baits och tittade på Ernad enorma karpar och Gräskarpar, helt sjukt och vatten jag mer än gärna skulle vilja prova.
Martin med första fisken, en fin 6 kilos.
Mitt i natten kom skriet från Joelskogen och Martin kunde nu med håven framme enkelt drilla in en 6:a och ta en fin ledning .... Skulle det dra iväg på Marcus nya spö mån tro?
The winner Bait: Pink Krill pops från Sticky Baits.
Dessa tjejfärgsfärgade Krillbullar och Pineappel var Martin och Marcus vapen denna Pingsthelg och det visade sig vara det rätta.
Marcus nya spö.
Undrar hur många karpar, som simmade förbi och tittade på dem fina blanka spöna? Skulle någon av dem våga sig fram och eventuellt testa dem och göra Marcus glad?
Ernad och Pedrac spånar kring riggar.
Vad jag förstod av det hela, så blev Udden lite av en festplats under hela helgen och det drabbar tyvärr fisket och så blev det för laget på Udden.
Nice gear!
Bra grejer som passar till dem stora fiskarna Ernad har i sitt hemland. Daiwa baitrunner och Harrison Terry Edmonds 12,6 ft, ett spö som kastar bra långt i dem rätta händerna.
Bara att beställa!
Ernad Alic som håller i Meleg Bait hade lite snack om diverse beten och jag tittade och luktade på en del av det han hade med sig. En del dofter kände jag igen direkt och halva 80-talet kom tillbaka, ganska många kända dofter från Martin Koval som startade SBS i England och det är väldigt intressant.
Ett smakprov från Ernad, ska bli spännande att prova!
Jag fick ett litet smakprov och så även Furbring och Ernads adress, så nu får vi se vad vi kommer fram till, klart att jag måste prova en del av Melegs beten!
Tävlingens andra fisk, det löste sig Marcus med spöna 😄
Marcus skulle få inviga sina nya Sonikspö och det skedde med denna spegel på 5,6 kilo och han var säkerligen nöjd. Tyvärr blev det endast två karpar landade, alla andra blankade tyvärr, men jag tror och hoppas att alla hade trevligt. Jag tycker det var väldigt konstigt att endast ett lag fick fisk och att endast två karpar landades!?

Själv är jag nöjd med bilderna och det är aldrig fel att karparna får lite boilies och mäsk. Jag hoppas att flera vill komma och bänka sig vid sjön, det finns gott om fisk och många av dem ger ordentliga fighter och vem vet vi i Nybro kanske kommer att arrangera någon träff längre fram, vi får se!

Stort tack till alla vid sjön den gångna helgen! Jag önskar er allihopa skitfiske och nästa gång tittar vi lite på mitt fiske på ytan, enda metoden som har gett fisk!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.