tisdag 8 juni 2021

Det gick ... Äntligen!

Rismåla göl är definitivt inte vad det en gång var! Det inträffade en lite mystisk fiskdöd bland Karpar och alla Kräftorna försvann. 37 Karpar hittades döda och min fråga har sedan dess, varit hur många dog egentligen som inte hittades?

Alla Kräftor dog och man satte ut 30 nya karpar och det är bra, men plötsligt blev det enormt roliga fisket på ytan lite av en Mission Impossible, inga karpar gick upp på ytan och tog floaters och jag har många gånger stött på lite solande fisk och låtit mina floaters driva mot dem och fisken bara försvinner från platsen.

Kräftornas bortgång har resulterat i att Naten sprider sig snabbt längs kanterna av gölen. Nog om negativitet, vad är positivt då? Jo, dem kvarlevande Karparna växer bra och sjörekordet ligger numera på ca 13,7 kilo om den fisken nu är den största ... Jag är tveksam! Fisket har blivit mild sagt trögt och numera blankar man, vilket var lite av en sällsynthet förut och innan fiskdöden kunde man gå en runda runt gölen med floaters och plocka flera karpar från ytan.

Tidig morgon i Bloms vik.
Jag har försökt flera gånger att lyckas på ytan, men inte sett en ända fisk ta floaters, men som sagt i tidigare inlägg, så ger jag mig inte, det ska bara gå och senaste passet däruppe, så lyckades jag fantastiskt nog och nästan lite smått otroligt att landa två Karpar. Jag började som vanligt min vandring i Bloms vik, inget visade sig, men fågelsången och Råbockens råmande i bakgrunden passade fint till morgonkaffet.
P-viken, Rismåla göl.
Första varvet runt gölen, var jag lade ut floaters på lite olika ställen, det gav inget och som vanligt, så syntes ingen fisk och jag trodde att det skulle bli som vanligt.
Timmarna går, solen bakar på i Parkeringsviken och nu händer det, en Karp har fattat tycke om mina flytande beten och pulsen stiger snabbt!

Fisken är ensam och kommer att bli en utmaning, en utmaning som jag gillar. Den får lite extra att tugga på och håven och spöt med Floatbubblan kommer fram snabbt. Karpen går nära en buske på min vänstra sida och jag spiller ingen tid.
Första från Rismåla på väldigt länge!
En snabb justering av min fakedoggy och ett par lätta slipningar av kroken och första kastet läggs och bubblan placeras just där var en liten samling beten befinner sig. Karpen kommer fram och tar för sig, garden är nere och den mumsar frenetiskt.

Den tar mitt bete, explosionen kommer och dansen är i gång! Det hela var över inom ett par minuter och äntligen en Karp från gölen, fisken är inte stor, kanske en femma, mattan hann jag aldrig med, så jag förevigade den i håven innan den fick sin frihet igen.
"Gräsbryggan"
Jag tar en cigg och lite kaffe och suger in glädjen över att ha lyckats. Under denna lilla paus ser jag lite större ringar på ytan en bra bit bort. Kikaren kommer fram och jag ser väldigt svagt att det måste vara en Karp.
Ringarna är inte större än vad en Mört kan prestera, men gungningarna säger mig något annat, växtligheten är i vägen för mig och jag beslutar mig för att försiktigt smyga ut på den lilla gräsbevuxna bryggan och fiska efter fisken därifrån.
Längs vasskanten gick Karpen.
Avståndet till fisken var långt, så långt jag kan kasta en välfylld Floatbubble med ett 2,25 lb spö och 10 lb lina! Jag chansade med några kast och fick till det hela bra med det exakta avståndet, man vill jo inte hamna i vassen.
Blandade floaters i Spomben!
Jag tog ut avståndet från det klara spöt och satta min braid i klippset på Spombspöt och nu var det bara att lägga ut 4 - 5 Spomber med blandade floaters. Lugnet skulle lägga sig, jag skulle sitta stilla och Karpen eller flera skulle våga sig fram igen .... That´s was my plan anyway!
Kikaren var viktig denna morgon.
Det tog lite tid och med hjälp av Kikaren, så fanns det högst troligen bara en Karp längs med vassen. Min Bubbla åkte iväg och landade bra, linan togs ur klippset och jag vevade det hela på rätt plats och min väntan kunde börja.

Då gölen även är ett Put and take vatten med Regnbåge, så var jo dessa Salmonider framme och pillade på mitt krokbete till och från och som tur är, så krokar dem sig inte så ofta mot tyngden i bubblan.
Curveshank?
Karpen kom och gjorde bort sig, motvikten satte kroken och en av dem bästa fighterna jag har upplevt startade. Dem var helt galen, tog lina och kitade i en stor båge runt hela viken och inne vid flytbryggan var den lite svår också, men jag lyckades till slut att pressa den i håven efter bästa förmåga.
Foxrullen fick morgongympa!
Spöt fick jobba och likaså Foxrullen och dess broms, fisk nummer två denna dag var min och humöret på topp. Jag kände igen fisken, en hanne som har gett fin fight under tidigare år, men detta, det var galet!
Den passade exakt på millimetern i Korum mattan!
Den passade exakt i Korum mattan, nästan lite trångt och jag hade den i mattan en liten stund för en bild och lite vård av ett sår på fiskens stjärt.
En gammal bekant som glädjande nog har överlevt!
Jag tog ur fisken ur mattan och tog en ny bild och undersökte fisken. Den fick sin frihet och den stack iväg i samma fart som under fighten och stänkte ner det mesta av mig.

Man torkar snabbt i det varma vädret, glasögonen rengjordes, kaffet kom fram och likaså glädjen över att dels ha lyckats och att min gamla bekant hade överlevt och gett min en fin upplevelse denna morgon.
Jag gick ett varv till runt gölen, men det var nog över för dagen och jag var mer än nöjd och fick dra ihop mungiporna på flinet när jag tog moppen hem. Avslutningsvis vill jag nämna att OM du är ute efter en väldig bra lina och har Lidl i din närhet, så kolla in på gäddbloggen och kolla denna lina. Sist och inte minst, önskar jag er alla skitfiske, see ya soon!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.