torsdag 3 juni 2021

Svartbygget invigt!

Som jag berättade senast, så gav Svarte göl ingen karp, men karp ville jag fånga och gärna på "Svartbygget" så tidigt denna morgon tog jag min nyförvärvade cykel ner till Linnéasjön och gick snabbt en runda längs med Joelskogen och lade ut lite floaters här och där.

Karparna kanske hade glömt bort den lilla pressen från  Pingsthelgen och kanske skulle någon av dem visa sig och måhända även ta mitt krokbete? Åtminstone var det min plan och den förlöp på följande sätt.

Tidig morgon i Joelskogen.
Det tog ett tag innan Måsar och Änder, hade fått tillräckligt med uppsvällda beten i sig och dem lugnade ner sig och efter ytterligare en stund, så såg jag en mun, som försiktigt tog lite enstaka beten. Den var ensam och den skulle bli svårflörtad, jag vet, jag har varit med för!
Enterprise Tackles Dog biscuit över små Doggy.
För mitt fiske nära land, så är det små doggy, som gäller som mäsk och terrängen bestämmer min krok, själva betet är oftast just detta fakebait från Enterprise Tackle och det syns bra, kastar bra och flyter lite lagom lågt i vattnet.
Ingen idé att plocka fram, se fisken först.
Jag plocka aldrig fram något utan att ha sett fisk som tar floaters och helst av allt att det är flera karpar, så det skapas lite konkurrens om födan, så var inte fallet denna morgon tyvärr, men jag skulle plocka fram håven, mattan och "Svartbygget"
Min Braid under blötläggning.
En torr Braid kastar dåligt, om ens det! Doppa rullen i kanten under tiden du håller fisken igång med beten eller annat du behöver göra innan fisket. Ett bra sätt att hålla dina linor fuktiga under varma solstekande dagar är att köpa några så kallade svettarmband och lägga dessa runt spolarna
Kroken skulle ses över innan fisket.
Jag finpolerar alltid mina krok, det skall vara en skärpa, en sanslös skärpa, så nuddar man spetsen, så blöder man. Jag gnider dem sista 60-70 cm mot kroken med lite linefloat och ibland även mitt fakebait, det fungerar bra. 

Ett tips, om du använder genomskinliga saker,  som Surfacecontroller, Bolt Machines, Bubble Floats eller flöten, dessa ger blänk ifrån sig under soliga dagar och ett lite tunt lager med exempelvis Vaselin och du får bort mycket av blänket och lite bättre flytkraft på grejerna.

Lite frukost hann man med.
Jag hann med lite kaffe och en macka också innan jag närmade mig fisken, det gäller att hålla sig lugn och smyga försiktigt fram utan några stora rörelser, väl på plats får fisken lite extra att tugga på och sen är det dags.
Blandade floaters.
Lite om floaters! Blanda hund och kattmat hejvilt! Fisk, Oxkött, Kyckling, allt du hittar, även färger o s v. Allt detta gör karpen förvirrad och den vet inte vad som är farligt. 

Karpen tar alltid dem minsta betena först och lite senare, när garden har sänkts, så tar den dem större och det är där en större fake Dog Biscuit kommer in i bilden och även att vill karpen ha detta bete, så får den suga lite kraftigare och öppna munnen lite större.

Jag  har alltid ett lager med karpmat hemma.
Ha alltid ett lager med floaters hemma och framför allt i bilen, du vet aldrig vad du stöter på när du ska mäska eller bara ta en titt.
Morgonens firre.
Nåväl, jag kom på plats, den åt försiktigt och den fick lite extra och kom inom lagom kast avstånd och nu skulle "Svartbygget" invigas! 

Två gånger märkte den något och vek åt sidan, den var intresserad och en fisk som är intresserad av ditt bete, kommer att hitta ett sätt att ta det och med lite kyla, så lyckades jag med denna spegel och att det fanns kräm i spöt, det var det ingen tveka om.

Fox Bubble Float XL.
Lite senare dök det upp en karp lite längre ut och det andra spöt kom fram, Bubblan fylldes med en del vatten och en meter tafs ordnades fram och sen försökte jag i över en timme och till slut lämnade fisken platsen.
Variationer på fakebaits.
Det finns ett hav av fakebaits för fisket på ytan, skaffa dig lite av varje, olika storlekar, olika flytkraft (lågt eller högt på vattenytan) och jag rekommendera starkt Engelska Enterprise Tackle, det finns inga firmor som ens är i närheten av denna kvalité.
"Nya" järnhästen.
Gamla hästen hade 20 år på nacken och lade av och letade efter en ny häst av samma modell och med tre växlar och den fanns faktiskt hos min granne och blev min för 500 pix och ett par nya däck, en tvätt och lite smörjning, så blev den som en ny och den går som en ny.

Nog om karpar, floaters och gamla järnhästar, det finns det gott om. Se över dina linor, ha vassa krok, lite hjälpmedel om fisken går långt ut och ha varierade fakebaits i din vapenarsenal och mixa dina floaters. Vad mera behöver du? Jo en stor portion skitfiske och den kommer här!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.