söndag 5 september 2021

En kort sittning och en bra fight!

Fisket rullar på och vi är här framme den 23 augusti, var jag fiskar under eftermiddagen och fram tills sola går ner. Jag kommer vid middagstid och som tur är så är platsen fri från folket som brukar fiska där, vilket har varit ett rent helvete.

Jag får snabbt upp alla grejer och placerar mina riggar en i taget och lägger ca 25 x 15 mm fishmealboilies runt varje rigg. Mina beten skiljer sig väsentligt, jag mäskar med stinkande boilies, soakade i en blandning av (Fishmeals med Crab, Lobster, Halibut, Krill och Squid) men fiskar med Fruit Beast pop-up och wafters bland mina stinkare och det fungerar bra.

En kort filmsnutt om platsen.
Platsen är liten och det är inte tal om Bivvy, max ett parasoll och det får man infinna sig med. Utanför går en brant, som fisken följer under sina vandringar runt sjön och på brantens kant mot djupet fiskar jag. Utanför branten går djupet snabbt ner mot 8 meters djup och där är dem inte.

Mitt på branten rak ut, finns en lite djupare del, känns som man har tagit en grävskopa och tagit bort en bit, här är det runt 120 cm djupare och här placeras alltid riggen på mittenspöt och dem andra riggarna placeras precis på kanterna av denna urgröpning.

Allt klart för en kort sittning.
Det var stiltje på sjön när jag kom, men det skulle snart ändra sig och en bra nordlig vind som sakta över sjön och det känns alltid bra med lite vind under karpfisket.

Det blev en kopp kaffe under tiden jag förberedde tre riggar med beten och slipning av krok, samt att sträcka riggarna, så dem inte ligger konstigt på bottnen. Jag sträcker mina Amnesia - riggar genom att använda två stycken rigpulls. Dessa sätts i öglorna och sen drar/sträcker jag snabbt 25 gånger och allt blir rakt av värmefriktionen och riggarna ligger plant på bottnen.

Snake.
Vinden kom och så även en Snok, som var väldig nyfiken över vad det var för en filur som satt här, var den brukar sola sig? Hur många gånger Snoken for fram och tillbaka vet jag inte, jag tappade räkningen!
Fjärde gången den hälsade på.
Vinden mojnade och allt blev stilla igen, Snoken körde slalom mellan mina linor, utan ett bleep ... Imponerande! Jag ser en karp visa sig i ytan, men det är 30 meter längre ut, än där mina beten ligger och jag undra lite över vad den gör där, troligen lite insekter på ytan.
Fishmealboilies som mäsk.
Tre olika typer av fishmealboilies i 15 mm och med dem nämnda dofterna, det stinker vill jag lova och i denna sörja har dem fått ligga länge och dra åt sig. 

Detta lockar karp som bara den, sjön är känd för karparna gillar äckelpäckel beten under den varma årstiden och super fruktiga beten under kyligare delen av året.

En fruktsmak, dem inte kan låta bli.
Jag vet att det låter helt sjukt att använda fruktiga beten över stinkare och det är nu så att Tandem Baits Fruit Beast, är inte vilken fruktdoft som helst! 

För min del utklassar denna doft allt! Det är alltid dessa beten som ge napp, oavsett vad jag har ute på dem andra riggarna, så enkelt är det och jag ser verkligen fram emot senhöst och vinterfisket!

Fruit Beast 14 mm pop-up igen!
Inga bubblor syns på den hårda bottnen, ingen fisk syntes, bara Total silence och sen ett run utan dess like och Profiler 60 rullen spole ... Ja, herregud att grejerna bara hänger med i dessa hastigheter!?

Det var högre spö med sin lilla orange FB pop-up, som blev för mycket för denna helgalna spegel, bra drag i rusningarna och sen en hård fight för att komma in i näckrosorna, men med mina kilon och 46 i skorna, så vann jag än en gång och dagen var räddat!

På mattan och man hade lyckats än en gång.
En snabb bild på andra sidan av karpen och sen simmade den lycklig, men lite snopen ut igen. Ny rigg kopplades på mit Heli - set up och riggen lades ut och ytterligare 20 boilies spreds ut över varje rigg, då man inte vet hur mycket den hade knölat i sig och platsen var jo ändå lite störd av fighten.
Det kändes som det var över för denna gång.
Timmarna går, inget mer händer, Snoken drog sig tillbaka och solen var på väg ner över skogen. Sakta packade jag ner, bara spöna, en håv och mattan kvar och jag njöt av fångsten under sista kaffet. 

Jag lägger ut resten av mina stinkare och kommer att fortsätta med det lite då och då för att hålla fisken på platsen och jag kan redan nu säga att hur det föll ut, det ser ni nästa gång jag skriver här, det blev lite galet!

Sittningen var över, nu väntade en regnig period.
Kvällarna i augusti går från ljust till mörke, så ofantligt fort och det är glädjande på ett sätt. Vi går sakta mot september, en månad var karparna känner av den annalkande vintern och verkligen börja frossa i sig föda. Dem vänder från dagtid till att äta under dem långa nätterna och ingen annan längtar mer efter denna period än jag!

Fisket blir bara bättre en bra stund framöver, så passa på innan det blir för sent och isen stoppar oss! Det var allt för denna gång, ett kort pass den 23 augusti, med en fin fisk och med dessa ord önskar jag er alla skitfiske!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.