torsdag 30 september 2021

Ny ärkeängel och Sverigebästa!

12 september är jag uppe i Rismåla och kolla läget i mitt gamla vinterhak, SmartCastlodet är såklart med, lika så min lilla Trowing stick, featurefinderspöt och ett par nävar boilies i en påse ... Det kanske skulle visa sig att det fanns fisk på platsen?

Innan detta, hade jag gått genom allt från mina vintrar här under 2011 och 2012 och det skulle bli spännande och se och få uppleva lite gamla minnen. Dessa minnen kom upp, direkt jag klev av moppen och med alla anteckningar i mitt lilla block, så var det bara att börja leta efter fisk, min hemläxa och höst/vinterkampanj hade börjat!

Karp på platsen!
Jag hittade karp nästan direkt, det tog inte lång tid, innan tre stycken visade sig på skärmen och min stora käft blev en aning större av flinet, Wow! Det var inte illa och att dem befann sig på exakt samma spot, som för så många år sedan, lite eld och lågor blev man nog över detta.

Fram med featurefinderspöt och sen var det bara att hitta rätt avstånd och lägga till djupet, och sen var det klart för riggarna och nu var det bara avståndet för Spomb/Spod, som skulle mätas upp.


Dem viktiga distance sticks!
Det gick ganska snabbt med Distance sticksen och jag mätte upp det hela på centimetern, ni vet inget får missas och igen lade jag ut mitt flöte och stämde av igen och därefter spred jag mina boilies runt i området. Spridning för att fisken ska röra på sig, en karp i rörelse är en karp i fara, om du har en bra rigg och vass krok!

Väl hemma upptäckte jag att bakdäcket var väldigt slitet och beställde direkt ett nytt och lite missmodiga tankar uppstod, hur fan skulle det hålla, om jag ska mäska? Jag chansade lite här och däcket höll, så den 16:e var jag uppe och lade ut lite spridda boilies och fixade till platsen och kollade plats för matta mm.

Den 18:e kunde jag inte hålla mig och fiskade första gången. Allt var klart och ute vid 06.45 och jag lade 20 boilies runt varje rigg. Vid 07.10 har jag en liner på vänstra spö och igen 5 minuter senare, detta sker på en Wafters, men inget resulterar i något run. 

Vid 08.20 har jag ett konstigt lyft på min Hangers på samma spö, det är ett napp, men från vad? Karp eller Regnbåge? Mer än så blev det inte denna dag och jag drar hem vid 17 - tiden.

20 och 22 sept är jag uppe och lägger ut sammanlagt 120 boilies spridd i området och efter att ha kollat väder, barometer, vind mm, så bestämmer jag mig för att fiska igen den 25 september. Däcket håller konstigt nog för påfrestningarna, men hur länge? Man har hjärtat i halsgropen under varje körning!

Wychwood Riot och NGT`s Profiler 60 rullar.
Jag går upp den 24:e vid 06.30 för att kunna sova gott under den kommande kväll och natt, detta går spikrakt åt hel...., då man är exalterad och vill så mycket, det går inte att sova, hur trött man än är och vid 3-tiden på morgonen går den fullastade mopeden med dansken mot gölen och hjärtat sitter i halsgropen som vanligt.

Jag kommer närmre och närmre, det går fort i den byiga NV-Vinden som jag har i ryggen och mopeden gör runt 50 på vissa ställen. Sen hände det som inte fick hända! 20 meter från infarten till gölens badplats och i 50, då börja mopeden att Wobbla och jag släpper gasen och då kom THE BIG BANG!

Bakdäcket explomderar 😠 Där står man med alla grejer, 300 meter från parkeringen! All dansk gemyt försvann spårlöst och något annat kröp fram i mig och sakta åkte/ledde jag in mopeden till parkeringsplatsen, låste skiten och gick två gånger med mina grejer ... Är jag här så ska jag fanimej fiska och så blev det.

Arg och frustrerad fick jag fram allt på sina platsen, det var svart, 14 sekund meter och jag började med endast mina krokbeten, inget annat. Solen skulle komma fram och jag skulle sprida mina boilies, så snart jag kunde se platsen och mitt flöte och så blev det.

Fruit beast sticks och stickmix.
Gryningen kom och jag lade ut mina boilies, vevade in riggarna och monterade en liten PVA-sticks på varje rigg och lade ut dem igen. En ny kopp kaffe och flera funderingar över hur fan jag skulle komma härifrån, det bara fortsatte, vem skulle jag kunna ringa, vem hade tid o s v.


Mixa stickmixen med FB Sticky booster!
Stickmixen är från Tandem Baits och Fruit beast och jag mixar den med lite Sticky Booster och mera fruktigt än så kan det nog inte bli! Fruit beast har varit och en otrolig bra doft, som karparna älskar och det var spännande och se hur gölens karpar skulle reagera över denna doft och den nya mixen som nu var på prov.
15 mm boilies glugged med Sticky booster.
Även dem boilies som jag spred denna morgon var dränkta i FB sticky booster och hade varit så i ett par veckor. Jag ger alla mina boilies en boost med Solrosolja, en olja som inte stelnar i kalla vatten.

Oljan sugs lätt in i dina boilies och släpper sakta ut sitt budskap och även doften från betet. Oljan stiger och sprider doften i alla vattenlagren från bottnen till ytan och man ser på ytan när du har ätande fisk över dina beten, genom att det blir så kallade Flat spots på ytan. Ett tips för dig att prova!

Riggen som avgjorde!
Denna dag körde jag med 2 Wafters och en pop-up och på bilden ovan har du dagens rigg till ära. En 14 mm Fruit beast direkt ur burken och sen en liten minimal PVA-stick, 3 cm lång, det var allt, som behövdes!
Utan tvekan en karpmagnet.
Jag vet att en del rynkar på näsan över Tandem Baits, det gjorde även jag för 15 år sedan, men allt går framåt och blir bättre och skulle jag bedöma dessa beten, så ligger dem bland mina 3-5 bästa genom tiderna, utan tvekan!

Nåväl! Kaffet rinner ner, tankarna svirrar och tiden går! Solen stiger över Stenviken, ska det hända som så många gånger för, just när solen stiger? Strax innan 08.30 får jag ett par bleep på min pop-up, det håller på en stund och jag går fram till spöt i tron att det är en av gölens fettfenor som är framme. Hangersen går upp lite och ner och jag ska precis ta spöt och Hangersen stannar! En par sekunder senare går den upp mot larmet väldigt sakta och jag tror på en kraftig liner.

Uppe vid larmet stannar Hangersen och röra sig väldigt lite, men sen börjar spolen att rotera och jag fattar! Jag tar spöt och fisken tar 30 meter lina för att sedan stanna och jag känner lite bättre tyngd. Fighten är bra, det tar en stund innan jag får se fisken och i det mörka vattnet tror jag att det är gamla "Bulan" som har hälsat på.

Fisken vill hela tiden in under badbryggan, men det vill inte jag och efter flera försök, så ger den upp och närmar sig håven och det är först när den glider i håven, att jag ser ryggbredden och tänker vad i hela världen är detta?

First Blood och fort gick det!
Jag delar på håven och lyfter fisken till mattan och jag känner att fisken är tung, jag får fisken i slingen och försöker väga den. Vikten, vad jag kommer ihåg blev 17, 54 i den byiga vinden och fisken var inte fri från mattan!

Snabbt lade jag ut slingen fån badbryggan, fick ut lite mera boilies och ut med riggen igen. En lugnande kopp kaffe och så ringde jag till Jens "Jösse" Hermansson, som är klubbens kassör och en fin gammal vän sen 35 år och berättade vad som hade hänt. - Jag kommer om 5 minuter!

Han var där på 3! Vi skakade tass och pratade genom hur vi skulle ta foton och sen vägde vi karpen till 16,5 kilo! Karpen är samma karp, som Marcus Guldaxen tog på 13,7 kilo och visst blev den en targetfish för min höst/vinterkampanj, men att det skulle gå så här fort, det trodde jag inte ens i min vildaste fantasi.

16,5 kilo. Nytt sjörekord och Sverigebästa!
Det kändes lite galet, andra passet! men samtidigt gör man sin hemläxa så noga det går, har ett bra bete, en vass krok så .... Fisken finns jo i gölen och för eller senare, så kommer den att göra bort sig, men detta var nog över min förväntan!
En liten stund på mattan.
Reaktionerna var många, många grattis, facebook mm, inget jag är van vid, men det är väl så det är nu för tiden och självklart fick Karpfiskebutiken bilder mm. Det är jo Anders Lundmark, som levererar dessa fenomenala beten till min dörr och han ska ha all kredit i världen, för sin snabba och enormt fina service. Keep up the good work!
Strax innan återutsättning.

Här strax innan återutsättningen! Denna karp har inget namn, ska den ha det eller måste den ha det? Om, så har jag två förslag, som jag gnolar på, antingen "Kymco" efter mopedhelvete, som var med denna dag eller "Cluster" med tanke på karpen lite utspridda fjäll.

Jag tror att Jösse och jag får ta ett snack om detta och se vad vi kommer fram till. Jag berättar episoden med mopeden under tiden vi kacklar om andra karpar i gölen och vad dem väger. Är min verkligen den största i det lilla vattnet eller?

Jösse är snäll, han skulle skjuta lite pistol och jag kan fiska vidare så länge jag vill, han hämtar mig och mopeden, när jag vill hem. Jag ringer denna ärkeängel fram åt eftermiddagen och vi får hem allt och jag går lite på moln med ett fett smajl on my face.

Nya däcket har inte kommit än, så lite stiltje i fisket är det just nu, men snart så ..... Under tiden så förbereder jag mig på alla frontar, beten mixer, ja rubbet, jag ska ha en höst/vinter, jag sent ska glömma, var så lugn. Kanske vi ska ha ett inlägg om förberedelser, vi får se?!

Ska det bli samma taktik och Wafters framöver?
Nu var det en pop-up, vad blir det nästa gång, en karp från gölen ger mig ett run eller ett litet tveksamt napp? Kanske en Wafters? Lite av en fråga, men att det kommer att bli på Fruit beast, den saken är säker, som amen i kyrkan. Har en liten idé om att använda en 14 mm pop-up som Wafters, lite extra putty på rätt ställe, så fungerar det nog.

Det var allt för denna gång, jag hoppas ni är ute och bänder karp, tills nästa gång, så önskar jag er alla ett riktigt gott, blött, dyigt skitfiske med gott om fisk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.