lördag 29 januari 2022

Chili Tiger Nuts.

Det verkar vara en del som inte får sina Tiger nuts slemmiga! jag kan inte gå in på vad det exakta problemet är, men en god kvalité är viktig och framför allt rätt procedur under tillverkningen och det sistnämnda kan jag hjälpa dig med, bara att följa vad jag visar dig här.

Jag ska dock säga att Tiger Nuts blir inte slemmiga med Chili, jag har åtminstone inte lyckats, men kan ske någon annan? För mycket Salt gör det också svårt, däremot kan vanlig Sirap sätta igång jäsningen som får dem slemmiga. Denna gång kör vi lite Chili Tigers, som jag lovade er och de som ställde frågor kring detta.

Köp kvalité och rengör dina Tigers, genom att spola dem.
Spola rent dina Tigers, har du köpt kvalitet, så rör det sig oftast bara om damm, men du kan råka ut för stenar, grenar mm, så kolla dem.
Köp den starkaste Chilin du kan hitta.
Efter avspolningen, så tillsätter du den starkaste Chilin, du kan hitta, det borde inte vara svårt i vissa butiker som pluppar upp i landet!
Tre Matskedar per kilo Tigers.
Jag använder tre Matskedar Chili per kilo och ibland undrar jag om man kan göra Tigers för kryddade, det verkar inte så. Det blir väldigt starkt och Karparna älskar dessa kryddade Nuts.
Bra styrka och Karparna älskar detta.
Jag rör om lite, innan jag tillsätter vattnet och allt blandas.
Fyll på med vatten, så det står 5 cm över.
Vattnet du tillsätter får gärna vara varmt, det löser upp en riktig stark Chilis lite feta pulver och flingor.
Rör om ordentligt, så Chilin löser sig.
Rör om ordentligt, så Chilin löser sig och om det finns Tigers, som flyter upp, så ta bort dessa, dem blir aldrig ett bra bete.
Låt stå under blötläggning i tre dagar.
Låt hinken stå i rumstemperatur under tre dagar, rör om då och då och kolla så vattennivån står över dina Tigers. Dem suger rätt bra under dessa dagar.
Håll koll på vattenmängden under blötläggningen.
Här ovan har dem stått sin tid, stanken av Chilin är grym och lite dåliga Tigers har flutit upp och dem avlägsnar vi innan det är dags för kokning.
Efter 3 dagars blötläggning.
Från att ha varit små och skrynkliga, så har dem nu svält upp sig, blivit lite rundare och betydligt större och det är nu dags för grytan. Man kokar alltid i samma vatten som man blötlade sina beten!
Låt dem koka rejält, rör om då och då.

Tigers måste, som många andra större partikelbeten kokas! Dem skall kokas under minst 45 minuter för att vara säkra för karpen. Aldrig mindre och du kan koka dem i tre timmar, dem blir aldrig mjukare.
Koktiden är 45 minuter, verken mer eller mindre.
Rör om lite då och då under kokningen och se till att dem verkligen kokar hela tiden och ganska rejält.
Klara efter 45 minuter!
Efter 45 minuters kokning är dem klara och ser ut så här, sprängfyllda av sin egen doft och sötma och Chilin. Du har nu ett av dem bästa beten för Karp, dem älskar dessa just på grund av sötman, kryddigheten och krispigheten.

Dem krossar dessa i svalgtänderna, dem går genom tarmsystemet och dem skiter ut dem igen och en ny Karp hittar dessa "avföringar" och dem bokstavligen sprider dem och mäskar åt dig. Dem är så effektiva, så du behöver inte mäska under flera dagar, en Karp som hittar Tiger Nuts, brukar inte kunna låta bli dem!

Färdigt kokta Tigers.
Här ovan är allt klart! Ser det ut så här efter kokningen, så fyller du bara på med vatten, så det igen står 5 cm över dina Tigers.

Låt dem svalna i grytans kokvatten och därefter använder du dem eller fryser in dem i mindre påsar, som får lite av det kryddiga spadet, så slipper du frysskadade Tigers.

Låt stå i hinken eller använd dem.
Jag gjorde dessa för 14 dagar sen, fast jag ska inte använda dem på ett par månader. Dem kan stå väldigt länge i hinken under lock, i princip, hur länge som helst, bara håll ett öga på dem, det är viktigt!

Se upp med att lägga ut för mycket Tiger Nuts, då dem är väldigt mättande! En näve per spö brukar räcka och du använder 1-3 på ditt hair eller borrar ut 2 Tigers till hälften och monterar en passande korkstav, som häller dem flytande och din pop-up tigers är klar. Man kan även använda en Tigers och balansera denna med en av Enterprise Tackles Fake tigers som är flytande.

Det var allt för denna gång, hoppas att alla blev och blir nöjda med detta. Jag hör stormen rasa utanför och hoppas att den snart ska dra förbi. Det ligger en varning för hela södra Sverige, så stanna hemma och inomhus ... Gör dig en balja med Tiger nuts! Vart vi hamnar nästa gång, får vi se och till dess önskar jag alla skitfiske! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.