onsdag 19 januari 2022

I dessa tider får vi vara korkade!

- Det är åt helvete för tidigt! Jodå, jag hörde att någon sa detta direkt och vederbörande har så rätt! Det är tidigt, det är helt säkert, men en annan sak som är lika säkert, det är att det sitter många, som inte vet vad man ska hitta på just nu i dessa tider.

Bland dessa, så finns det flera som kanske vill ha något att göra, någon som fiskar på ytan eller bara vill prova eller annat. Jag tänker visa er hur man enkelt kan göra fakebaits av kork, som lurar karpen, kan användas i alla typer av fiske och dem flyter i evigheter och mycket mer som jag kommer till.

Fake floaters för alla typer av fiske med flytande bete.
Skaffa dig ett eller flera korkunderlägg, dem finns i handeln lite varstans och en Äppelstans, denna stans slipar du lite på ut och insidan, så den blir lite vassare.
Börja i mitten på korkunderlägget.
Lägg korkunderlägget på en fast och hård yta och börja i mitten med att stansa ut din första Fake floater. Detta gör enklast genom att pressa ner och vrida i runt fram och tillbaka och korkbiten sågas nu ut.
Med pennan eller liknande, pressar du ut dina bitar.
Du kan använda en penna eller liknande för att pressa ut korkbiten och sen är det bara att fortsätta tills du är nöjd med antalet floaters du behöver.
Ha dem så eller putsa dem lite.
Jag brukar använda dem som dem är, men du kan enkelt putsa till dem om så önskas med lite fint sandpapper. Karparna bryr sig inte, utan jag tror att dem ser lite mer naturtrogna ut.
5 minuters arbete!
Det går ganska fort att göra sig ett gäng och med 20 - 30 stycken, så har du beten under ganska lång tid, då dem är ganska hållbara.
Spara detta till mindre floaters eller korkmjöl.
Allt spill, ska du spara, dem större bitarna som inte räcker till, kan du göra mindre floaters av eller så malar du ner detta spill till korkpulver och har det i en mix, som kommer att flyta eller flyter dem dåligt, så blir det Wafters av dem.
Ingen Karp ser eller märker skillnaden!
Dessa korkbitar är ganska lika hund - och kattmatsbitar och Karpen märker ingen skillnad i sin iver efter föda.
Dessa korkade beten tar emot alla typer av doft!
Du kan lägga dina Fake floaters i vilken dip du än önskar, korken drar till sig doften, den blir lite mörkare och den flyter i alla lägen till din fördel.
Vad du behöver för att montera din Fake floater.
Jag montera mina vid hjälp av en vit Bait Floss, en Hair needle och en liten Paljett och det sitter säkert och släpper aldrig.
Knyt fast en Choddy med Fig 8 och trimma bort hairet.
Knyt fast en Choddykrok med en figure 8 knyt och klipp bort hairet, jag lägger linan 10 varv runt krokskaftet och 3 varv över dessa varv, innan jag avslutar knuten på vanligt sätt och det ger styrka.
Fäst Bait flossen med ett halvslag runt knuten.
Klipp sedan av en 10 cm lång bit Bait Floss och gör ett halvslag runt knuten, som visad på bilden och dra åt så hårt du kan.
Bait floss genom korken och paljetten.
Stick din hair needle genom paljetten först och sedan genom korkbiten och fånga upp din Bait floss och dra genom den som vanligt.
Blooped och släpper aldrig sitt fäste!
Trimma ner Bait flossen och värm änden med en tändare och platta till Bait flossen, så denna ligger platt över det lilla hålet i paljetten.
Din Fake floaters klar för fiske!
Här ovan det färdiga betet monterad och klart för fiske. Nu skriker säkerligen någon direkt att detta lätta bete går det inte att kasta med. Använd en form av controller eller Bolt Machine, om det är på långa avstånd Karpen håller sig på.

På kortare håll, använder jag antingen en brödbit runt kroken eller gör en PVA-Mesh bag med riktiga floaters och har denna som kastvikt. Bagen löser upp sig och din Fake bait ligger bland dessa. Vid fiske vid dina fötter eller 5 meter ut, så går det att svepa ut dessa korkbeten.

Dessa beten fungerar minst lika bra vid bottenfiske och du har en pop-up, som aldrig sjunker, dem kan användas på alla tänkbara distanser över bottnen och är suveräna över bottnar med gräs mm.

Billiga och enkla att tillverka, tar emot flavours, hur enkelt som helst och är ett bra tidsfördriv i dessa tider. Så nu är det bara upp till dig att göra ett gäng och sen behöver du knappast ett skitfiske från mig, men det kommer i alla fall!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.