tisdag 9 maj 2023

"Fake Maggots" Enkelt att göra och super effektivt!

Att köpa samma mängd med levande Maggots, skulle kosta en smärre förmögenhet och vi kan göra betydligt billigare och det både hemma och ute på din fiskeplats. Dessa falska Maggots får färgen och doften precis efter din näsa och dem har många fördelar och jag ska bara nämna några för dig.

Dem liknar Maggots, all fisk gillar Maggots. Dem håller fisken på platsen i evigheter, det är billigt och såå enkelt att göra. Allt börjar med småfisken som äter och det hör Karparna, som sen kommer in och tar över kalaset. Karparna ödslar en hel del energi genom att plocka upp dessa små födoämnen och vi vet alla att använder man energi, så måste denna fyllas på genom nya födointag.

Dessa falska Maggots kan du lägga ut som dem är eller blanda ner dem i dina mixer, bland pellets, majs, hela och halva Boilies och Boiliecrumb och det blir ganska stora mängder, vilket du snart ska få se. Det bästa är att du är Boss, du bestämmer vilken doft och färg Riset ska ha, men står du utan färg, så använd Riset som det är, Vitt syns bra och har du ingen doft hemma, så fungera kryddor som Kanel, Curry, Vitlökspulver eller varför inte Chilipulver!

1,5 kilo Ris blir en full 5 liters gryta!
Så här går du tillväga, det är enkelt och tar högst 15 minuter av din livstid, en tidsrymd, du spara in på tiden du är ute, då nappen kommer snabbare
Du behöver doft, färg och vanligt Ris.
Jo, en större gryta, en slev att röra med och lite mått för doft och färgpulver, kan behövas också. Sen är det bara att sätta igång och du kan följa allt här på bilderna.
Koka upp vattnet, tillsätt Riset, som kokas 5-7 minuter.

Tillsätt valfri Boiliefärg.

Tillsätt valfri doft, typ för Boilies.

Rör om ordentligt, så doft och färg sprids.

Låt grytan stå och svalna över natten.
Jag gör detta hemma, men vill du göra dem direkt på fiskeplatsen, så har du antingen en större gryta med dig eller kör med den som tillhör ditt lilla kök, det går också bra. Kom bara ihåg att Riset MÅSTE få svälla upp, innan du läggar ut det på din fiskeplats! Ris sväller väldigt mycket, 1,5 kilo kommer att fylla en 5 liters gryta till kanten, så ni är varnade!

Vi måste alla förstå att Karpen inte har någon magsäck, utan bara ett långt tarmsystem och skulle något fastna där och svälla upp, så finns det tyvärr bara en utväg och det där vill vi inte åstadkomma eller hur? Så det är viktigt att alla partikelbeten blir blötlagda och kokta och sedan får svälla klart innan dem används. Tro mig, jag har sett med egna ögon hur illa det kan bli och det är ingen vacker syn!

Dina "Maggots" är klara nästa morgon.
Efter nattens gång har dina Maggots svällt färdigt och har kallnat och dem är klara för bruk. Ett litet tips här är att inte tömma ut hela grytan på fiskeplatsen, då får du problem, då Karpen präglas på dessa Massbeten, precis som med Hampa och andra mindre beten och dem äter inget annat.

Om jag endast fiskar över mina väldoftande och färgade Riskorn, så brukar jag ha bra resultat med Karpfiskebutikens maggotcluster, som du hittar bland kategorin plastbeten i menyn över beten. Och visst har du lite levande Maggots, så är det nog snäppet bättre med sina dofter och Aminosyror.

Lagom mängd att ha med sig.
Jag paketera mina i 2 liters Zip-lock påsar, denna mängd räcker till en helgs fiske. Jag plattar till påsen lite och fryser in dem direkt och detta paket tar ingen större plats och du har massor av "Maggots" med dig.
Märk påsarna med vad och datum.
Ris är billigt, så prova dig fram med olika färger och doftkombinationer och se vad som fungerar bäst. Märk upp påsarna med vilken doft och ett datum, så kommer du snabbt underfund med vad som är bäst från vatten till vatten. Skriv även ner hur stor mängd färg och doft du använder till respektive mängd Ris, då blir det enkelt att kopiera den där batchen, som gav så otroligt bra resultat igen.

Det var allt för denna gång, jag har fått en del mejl, var man inte riktigt har fått sin fodermajs på rätt sätt och jag känner att vi får ta en runda till, så ni får det rätt och så Karparna inte tar skada. Tills dess önskar jag er alla skitfiske, så ses vi snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.