söndag 6 augusti 2023

Goo`s, så enkla att göra själv! Effektiva och billiga!

Det finns gott om dessa så kallade Goo`s på marknaden och dem flesta till ett helt galet pris och som vanligt, så fungerar en del väldigt bra och andra inte alls, det är åtminstone min erfarenhet och åsikt. Man kan få betala 169 kronor för 115 ml! Räkna ut literpriset, det är vansinnigt!

Man kan göra sin egen Goo, det är betydligt billigare, roligare och det är du som får experimentera, samt bestämma allt från färg, doft och precis den konsistens du eftersträvar och ingen kan kopiera den doftblandning, du har hittat som ger fisk.

8 ml Strawberry, 8 ml Plum och 6 ml Krill.
Du behöver en flaska Sirap, den kan vara vit, vanlig eller mörk, det är upp till dig, det också. Några flaskor med bra skruvlock, dina önskade flavours och ett millilitermått eller en pipett och that´s it!

Du kan kopiera dessa dofter ovan, om du har lust eller hitta på något eget. Prova dig fram till rätt mängd flavours, hur viktigt detta är förblir nog lite osäkert, då dessa Goo`s endast ska locka fram fisken till just ditt krokbete. En varning dock, man kan överdosera, så ta det försiktigt i början och prova dig fram!

750 ml vit Sirap, 80 % socker och kostar 16 kronor.
Som framgår av bilderna, så rör det sig om tre olika Goo´s, börja med att lägga flavours i dina flaskor och därefter delar du upp Sirapen, så alla flaskor får samma mängd och då var det nästan klart.
Den vita Sirap är uppdelad i tre lika delar.
Jag har inga färger i dessa flaskor, det är upp till var och en om man vill ha färg eller inte. Men se upp med för mycket färgpulver, som kan göra blandningen lite väl trögflytande och för mycket flytande färg, kan göra blandningen för tunn. Konsistensen ska vara som vanlig Sirap är, klibbig och ganska trögflytande, då blir detta som bäst.
Skaka dem ordentligt!
På med skruvlocken och skaka flaskorna tills du nästa stupar och sen är dina nya Goo`s klara för fiske. Dessa är PVA säkra, kan användas på alla tänkbara sätt som dipp, glugg av pellets och boilies, samt fakebaits. Konsistensen blir och fungerar som vanlig Goo, du betalar dyra pengar för.

Dessa Goo`s släpper sakta från ditt krokbete och sjunker ner till och ner i bottnen, samt lägger en lite dimma runt ditt bete, beroende på vattenströmmarna. Dem dras in i fakebaits, Wafters, pop-ups och jag har dem numera på mina fakedoggy under ytfiske och jag ska inte klaga. Det ända som kan stoppa din användning är din fantasi!

Klara Goo`s och dem skärs sig inte, allt är blandad.
Ska dina Goo`s stå en längre tid, så kan du skaka dem lite ibland, fast det är ingen fara, har du väl skakat dem ordentligt en gång, så är dem blandade.
Mängd, färg, doft och konsistens ... Du bestämmer!
Vill du som ett exempel har 12 olika Goo´s till ditt fiske med olika färger, dofter och konsistenser, så kostar dessa 12 stycken 250 ml Goo`s dig hela 64 kronor + några kronor för flavours och eventuell färg, ganska överkomligt eller hur? 

Dem fungerar väldigt bra och jag gillar fördelen med att det är jag som bestämmer vad som finns i flaskorna och jag kan experimentera mig fram till kanske en riktig super Goo och tillverka den med 25 liters Sirapshinkar ... Skojar bara! Testa själv och upplev effektiviteten, gör några fruktiga Goo`s till höstfisket som snart står för dörren. Skitfiske på er alla!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.