tisdag 1 augusti 2023

Saenger 4 X Allround Braid!

Man har testad många linor genom årens lopp, både Nylon och Braids, bland Braids har Power Pro varit en helt klar favorit, men det finns en annan som har eller snart tar över favoritskapet, lite mer test ska kanske till. Denna Braid, som är på god väg att ta över är Saengers 4 X Allround Braid.

Jag kan inte säga annat än att den är suverän på alla sätt och vis, jag kan inte hitta något negativt, den kastar bra, den är enormt stark, betydligt starkare än vad som står på spolarna, den kommer på 200 meters spolar. Den är mörkgrön till färgen, den är rund, flytande och sen det väldigt fina priset av 109 kronor per 200 meters spole och den finns även i storspolar med samma dimensioner, som jag omtalar här och nu. Jag är väldig petig med vad jag använder, men detta blir nog inte mycket bättre!

En del av denna lina, jag har dock provat alla dimensioner.
Denna Braid finns i 0,17- 0,20 - 0,23 - 0,30 och 0,35  och 0,38 mm på 200 meters spolar för 109 kronor. På 3000 meters storspolar finns den i dimensionerna: 0,23 - 0,30 - 0,35 och 0,38 mm och priset för 3000 meter ligger på 1299 kronor.

Lite exempel på styrkan: 0,30 mm (28,8 kg) 0,35 mm (30,7 kg) och 0,38 mm (32,9 kg) jag tror fullt och fast på att det är betydligt mer än så!

Används för allt mitt ytfiske, även i värsta växtligheten!

Dessa linor skär sönder all växtlighet under fighten, inget har än så länge kunnat stå emot. Inga synliga märken eller skadar på linan oavsett hur tuff eller lång fighten har varit.
0,17 mm och närhållsfiske i värsta Spenaten.
Max en meter från land, ett kort 6 fots spö, en gammal Shimano 4010 med 0,17 mm Saenger 4 X braid och dessa vackra 9 kilo Fully Scaled mirror blev min! Man behöver inte bry sig så mycket, bara kroken har ett bra fäste, så kommer dem till håven.
0,17 mm och distansfiske med Surfacecontroller.

Samma dimension hela vägen, även sista biten mot kroken. Avstånd mellan Surfacecontroller och krok var ca 2 fot och detta vilddjur blev för ivrig och gav en fight jag sent ska glömma ... Vi har en braid som man kan lita på i alla väder.
0,20 mm för normala förhållanden.
För vanligt fiske med partiklar och boilies och under normala förhållanden, så använder jag gärna 0,20, det räcker gott för att kunna kasta långt och med 16,2 kg styrka, så knäcker den vilken Karp i vårt avlånga land.
0,20 mm för långa avstånd.
Här en senhöst karp tagen i minusgrader och jag märkte att Saengers braid inte fryser fast lika lätt som en del andra braids på marknaden och där ha vi ytterliga en fördel att tillägga.

0,23 mm för fiske i - och mot snags.
Jag använder 0,23 mm för det mesta av mitt Gäddfiske, bottenmete eller flötmete, det spelar ingen roll, linan är smidig och stum. Krokarna sitter där i mothugget och jag har väldigt fin indikation på nappen på makrillarna på bottnen.
Saengers beskrivning av braiden.
0,30 mm har jag använd för Jerkfiske på multirullar och det fungerar väldigt bra, ut över det så använder jag 0,30 mm till chockspets för mitt Spombspö och knyter 0,30 direkt till 0,17 mm med en Mahin Knot, som ni hittar på annan plats på bloggen.

Sen har vi 0,35 och 0,38 mm, dessa använder jag till andra arter som jag inte vill gå in på, men dem fungerar bra både för fiske eller om någon behöver bogseringshjälp till bilen!
Bra mörkgrön färg.
Det var lite kring vad jag hade att säga om denna vidunderliga lina, du hittar den hos Karpfiskebutiken och jag såg nyss att dem flesta storspolar var glädjande nog slutsålda.
Det visar bara att flera än jag har fått ögonen upp för denna Braid och jag hoppas att Andres snabbt får hem nya spolar, så ni alla kan få njuta av denna braid. Jag önskar er alla skitfiske och nu var vi har hamnat i augusti, så hoppas jag att ni hade/har en fin semester.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.